Peugeot is bijzonder verheugd dat de nieuwe Peugeot 3008 SUV op de shortlist van de juryleden staat. De in totaal 58 juryleden uit 22 Europese landen hadden keus uit meer dan 30 nieuwe modellen.

De overige finalisten in alfabetische volgorde zijn: Alfa Romeo Giulia, Citroën C3, Mercedes E-Class, Nissan Micra, Toyota C-HR en de Volvo S90/V90. Sinds de introductie in oktober, tekenden alruim 800 klanten voor een nieuwe 3008 SUV! De winnaar wordt aan de vooravond van de Salon van Genève bekend gemaakt, op 6 maart 2017.

Bryan van Haaren over de nominatie én wat hij zelf van de 3008 SUV vindt:
Uiteraard zijn wij van Peugeot DAVO ook zeer verheugd met deze nominatie. Wij kunnen alleen maar onderstrepen dat deze auto thuishoort in deze nominatie. Wij hebben onze eigen Bryan daarom gevraagd om u uit te leggen wat deze auto zo speciaal maakt.

Met zijn stoere lijnen is de Peugeot 3008 een echte SUV, zonder de typische kenmerken van Peugeot uit het oog te verliezen. De neus geeft de 3008 SUV een imposant voorkomen. De koplampen die zijn geïnspireerd op de ogen van een leeuw op jacht, een grote grille en een hoekige motorkap dragen hieraan bij. De achterzijde met de chromen accenten en de in de achterruit doorlopende lichtunits maken de auto een chique verschijning.

Het interieur van de Peugeot 3008 SUV speelt in op de wensen van de moderne automobilist. Het modulaire instrumentenpaneel i-Cockpit kan door de bestuurder volledig naar wens worden aangepast. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om naast de snelheid ook het brandstofverbruik en het navigatiesysteem in beeld te hebben. Afhankelijk van de uitvoering is het voor de bestuurder mogelijk om de auto af te stemmen op zicht, geur en gehoor. Door de instelbare sfeerverlichting en de verschillende audio-programma’s is het voor iedereen mogelijk om het “thuis”-gevoel te creëren. De met drie geuren instelbare parfumeur zorgt ervoor dat dit gevoel alleen maar sterker wordt.

In een moderne auto als de Peugeot 3008 SUV mag een goed navigatiesysteem niet ontbreken. Het Peugeot Connect 3D navigatiesysteem met real time verkeersinformatie van TomTom Traffic zal er voor zorgen dat u nooit meer verkeerd rijdt. Met het Peugeot Connect SOS systeem heeft u in geval van een noodsituatie de hulpdiensten bereikbaar onder slechts één knop.

Onder de motorkap is er voldoende keuze aan benzine- en dieselmotoren. Denk eens aan de 1.2 Puretech benzinemotor met 130 PK. De beste motor in zijn klasse! De slimme techniek van drie cilinders in combinatie met het start/stop-systeem maken de 3008 SUV een voor zijn klasse zuinige en schone auto. De motor is er zowel als handgeschakelde versie als met een automaat. Alle 3008-modellen met deze motor ontvangen dan ook een energielabel B. Voor wie iets meer kracht wenst, heeft Peugeot ook de 1.6 e-THP 165PK automaat. Een viercilinder motor met verrassend veel souplesse, een waar genot om mee te rijden. Ook aan dieselrijders is gedacht met de zuinige en schone BlueHDI-motoren. Denk aan de 1.6 BlueHDI 120 pk versie met handgeschakelde versnellingsbak of automaat, en de krachtige 2.0 BlueHDI 180 pk automaat.

De Peugeot 3008 SUV is de auto van de toekomst. Voorzien van de laatste technieken en de meest moderne designfeatures is de auto helemaal bij de tijd. In mijn ogen is de auto daarom zeker de Auto van het Jaar 2017! Wilt u zelf ontdekken waarom de 3008 SUV de titel Auto van het Jaar 2017 verdient? Kom langs bij Peugeot DAVO en laat u overtuigen door een vrijblijvende proefrit!