Vier aanstormende Nederlandse tennistalenten weten zich vanaf heden gesteund door Peugeot Nederland. Het Franse automerk support de nieuwe generatie tennissers Tallon Griekspoor (20), Botic van de Zandschulp (22), Tim van Rijthoven (20) en Ryan Nijboer (18) in hun sportieve carrière. Daarmee breidt PEUGEOT haar internationale tennissponsoring uit en zet het nadrukkelijk in op een talenten programma in Nederland.

 

PEUGEOT & tennis, een jarenlange verbintenis

PEUGEOT is al tientallen jaren internationaal verbonden aan de tennissport. Rick Hermanns, Algemeen Directeur Peugeot Nederland: “Vanuit ons hoofdkantoor in Parijs is PEUGEOT al bijna 40 jaar betrokken bij het Grand Slam toernooi Roland Garros. En sinds enkele jaren zijn we wereldwijd Platinum Partner van de Association of Tennis Professionals (ATP). In Nederland zijn we inmiddels verbonden als Official Car Partner van het ABN AMRO WTT Rotterdam en steunen we daarnaast sinds twee jaar de Krajicek Foundation”.  De wens is er al een tijd om de internationale tennissponsoring ook in Nederland verder door te voeren. Het plan is nu geheel uitgewerkt door vanaf heden de nieuwe generatie Nederlandse tennistalenten te sponsoren.

 

Ellis Blasé, Manager PR & Sponsoring Peugeot Nederland : “We zijn trots op het feit dat we vandaag bekend kunnen maken dat we onze eigen ‘NextGen’ tennissers gaan ondersteunen. Ons PEUGEOT talenten team bestaat uit Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp, Tim van Rijthoven en Ryan Nijboer. Vier geweldig talentvolle jonge tennissers die we graag op weg helpen in hun droom en ambitie om te slagen in het internationale tennis. Behalve financieel steunen we hen letterlijk ‘op weg’ door hen te voorzien van een #NextisHere PEUGEOT 5008 SUV. Voor ons een prachtige doorvertaling van het NextGen programma van de ATP waar PEUGEOT ook aan verbonden is.”

Het NextGen programma van de ATP is er op gericht om 18 tot 22-jarige internationale toptalenten te promoten tot de nieuwe generatie wereldtoppers. In 2017 werd voor de eerste keer ook de ATP NextGen Finals georganiseerd. De bekendste speler die op dit moment tot deze NextGen categorie behoort, is Alexander Zverev (20), de huidige nummer 4 van de wereld.

Bij de opening van de nieuwe Peugeot  DAVO Blue Box afgelopen jaar maakte DAVO nog een mooie contributie aan de Kraijcek Foundation.