RIVA GROEP in samenwerking met Innova energie

Energieserviceprovider Innova Energie en Riva Holding hebben een overeenkomst gesloten voor de realisering van zonnepaneelparken voor drie vestigingen van Riva. In totaal gaat het om zo’n 3500 m2 zonnepanelen. Het betreft de vestigingen Peugeot DAVO in Bergschenhoek, Peugeot DAVO in Den Haag en Wittebrug in Den Haag.

Riva Holding is blij met de stap die zij heeft gezet en met de partner die zij daarvoor heeft gekozen. Volgens algemeen directeur Mark van der Kallen van Riva Holding heeft een aantal overwegingen een rol gespeeld bij de keuze om zelf met zonnepanelen energie te gaan opwekken. “De normen voor energiebesparing worden aangescherpt en strenger gehandhaafd. Bijvoorbeeld voor bedrijven die jaarlijks meer dan 200.000 kWh stroom of 75.000 m3 gas verbruiken. De gemeente eist dan dat zij een energiebesparingsonderzoek uitvoeren. En heeft een bedrijf meer dan 250 medewerkers of een jaaromzet van € 50 miljoen of meer en een jaarlijkse balanstotaal van meer dan € 43 miljoen, dan moet je om de 4 jaar een energie-audit uitvoeren”, aldus Van der Kallen. “Dat heeft er alles mee te maken dat de Europese overheid 20% energie wil besparen in 2020. In die ontwikkelingen willen we voorop lopen. En we willen zelfs verder gaan. We besparen door deze investering nu al meer dan 20%.”

Belangrijk voor Riva Holding zijn natuurlijk ook de voordelen die met de overeenkomst samenhangen. Van der Kallen: “Een wezenlijk punt is de duurzame energie die we opwekken. Die ligt hoger dan ons huidige elektriciteitsverbruik. Dat betekent dat we het overschot aan elektriciteit aan Innova Energie kunnen terugleveren. Innova Energie hanteert hetzelfde tarief voor levering als teruglevering. Dus het tarief dat wij betalen als we afnemen, krijgen we ook als we terugleveren.” Een punt dat Van der Kallen zeker wil noemen, is de zorg die Innova Energie biedt. “Eigenlijk moet ik zeggen: ontzorging. Innova Energie regelt zowat alles voor ons, aanschaf, bouw, subsidies, tot en met onderhoud en monitoring. Vooral dat laatste is erg aantrekkelijk. Innova Energie blijft 15 jaar betrokken bij het solarpark en als we willen zelfs 25 jaar, inclusief gegarandeerde opbrengst. Door een overeenkomst voor onderhoud en monitoring weten we altijd waar we aan toe zijn en weten we vooraf alle kosten en opbrengsten. Zo komen we nooit voor onaangename verrassingen te staan. Dat is een prettige gedachte.”

Wat betekenen zonnepanelen voor u?

Zonnepanelen worden steeds populairder. De industrie blijft groeien, de prijzen worden lager en steeds meer daken worden ermee bedekt. Bedrijf of particulier; iedereen wil zijn steentje bijdragen aan een duurzamer milieu. Maar ook economische redenen maken zonnepanelen zeer aantrekkelijk. Wij zetten de voordelen voor u op een rij!

Duurzaam

Na de aanschaf zet u minstens 20 jaar lang de gratis energie van de zon om in elektriciteit.

Financieel

Door teruglevering van ongebruikte stroom levert uw investering een jaarlijks rendement van 10 – 20% op.

Onafhankelijk van leverancier

U wekt zelf uw stroom op, wat u onafhankelijk maakt van een leverancier en de stijging van hun tarieven.

Meer informatie?
Binnenkort verzorgen DAVO en Innova bij DAVO Bergschenhoek een netwerkborrel voor ondernemers uit de buurt, waarin wij graag onze ervaringen van het zonnepanelenproject delen. Als u het onderstaande formulier invult, houden wij u op de hoogte.

Peugeot DAVO = Duurzaam

Peugeot DAVO en duurzaam ondernemen gaan hand in hand met elkaar. Eind 2016 zijn wij wederom betiteld met het label Erkend Duurzaam Plus. Zo verkopen wij actief stille en zuinige banden en voeren afval op milieuvriendelijke wijze af. Wij gaan zo zuinig mogelijk om met energie door onder andere te investeren in energiezuinige spaarlampen. Duurzaam betekent ook het welzijn van de medewerkers, goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven. Het draait uiteraard ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showrooms van de nieuwe auto’s staan vele schone en zuinige modellen. Onze meest recente voorbeelden zijn de Full Electric Partner en de Ion.

Peugeot Partner Full Electric

De Partner is voor ons een belangrijke stap die laat zien dat ook bedrijfswagens bezig zijn om milieubewust te handelen. De Partner staat klaar om te bezichten, te testen en natuurlijk om proefritten te maken. Kernwaardes van de Partner zijn: geen uitstoot van schadelijke stoffen, geen CO2-uitstoot tijdens het rijden, zeer lage gebruikskosten en bovendien rijden de milieuvriendelijke Partner uiterst comfortabel, stil en trillingsvrij. Voor de aandrijving van deze auto’s wordt gebruikgemaakt van lithium-ion accu’s van de nieuwste generatie. Deze wagens zijn oplaadbaar via het lichtnet of een speciale laadpaal en hebben een grote actieradius. Bij de Partner Electric wordt energie teruggewonnen tijdens het snelheid minderen en remmen. Daardoor beschikt u over een actieradius van 170 km, ruim voldoende voor de afstand die gemiddeld per dag wordt afgelegd.
De Peugeot iOn is een uiterst milieuvriendelijke auto: geen uitstoot van schadelijke stoffen en geen CO2-uitstoot tijdens het rijden. De Peugeot iOn is bekroond met de Grand Prix Auto Environnement 2010. Deze prijs is in het leven geroepen door MAAF Assurances en wordt toegekend aan auto’s en technologieën die bijdragen aan een beter milieu. De iOn is voorzien van een lithium-ion accu met een aanzienlijk hogere opslagcapaciteit dan de oude nikkel-cadmium accu’s die in de jaren negentig werden gebruikt. Deze accu heeft geen last van het zogenaamde geheugeneffect. Dat betekent dat de accu ook gedeeltelijk kan worden geladen zonder dat hij regelmatig volledig ontladen hoeft te worden. Deze gebruiksvriendelijke accu heeft slechts 6 uur nodig om via een normaal stopcontact* volledig te worden opgeladen. Via een speciale laadaansluiting die gelijkstroom met een hoge stroomsterkte levert, kan de accu snel worden opgeladen: 15 minuten voor 50% van de capaciteit en 30 minuten voor 80%

Peugeot Ion

h
Naam: Roland Jacobs